Az online térben jelentkező jelentős online marketing kihívásoknak csak úgy lehet megfelelni és felvenni a versenyt a konkurenciával, ha a megfelelő online marketing szoftvereket használjuk. Minden vállalkozásnak mérettől függetlenül, folyamatos marketing tevékenységre van szüksége átgondolt stratégia alapján.

Ezért készítettünk egy listát, amiket mindenképp ismerni és használni érdemes az igazán jó eredményekért.

A listában szerepelnek konkrét szoftverek és szoftver típusok is, amihez nagyon sokféle szoftvert találhatsz. Az említett szoftverek annyira egyediek, speciálisak, hogy így könnyebb bemutatni őket.

5 online marketing szoftver

Természetesen sok olyan szoftver van, amiről érdemes lenne beszélni, de most ötöt emelünk ki a legfontosabbak közül.

Google analitika

A Google Analytics egy teljesen ingyenes szoftver, amely értékes betekintést nyújt abba, hogy kik látogatják a webhelyét, és hogyan vesznek részt rajta.

A legjobb, ha a Google Search Console-lal párosítjuk – ez egy másik ingyenes digitális marketingeszköz, amely segít azonosítani a webhelyen felmerülő problémákat és optimalizálni a forgalmat.

Néhány adat, amelyet a Google Analytics elérhetővé tesz:

  • A webhelyed látogatóinak száma nap, hét, hónap vagy bármely általad választott időszak szerint.
  • Honnan érkeznek ezek a látogatók – más webhelyről, szerves keresésből, hirdetésekből, közösségi oldalakról vagy közvetlenül.
  • A kulcsszavak, amelyeket az emberek a Google-ban használnak a te webhelyednek megtalálására.
  • A felhasználók demográfiai jellemzői és érdeklődési köre
  • Mennyi időt töltenek az egyes felhasználók a webhelyeden, és mely oldalakat látogatják meg.
  • Mindezek az információk érdekesek, de egyben létfontosságú ismeretek is, amelyek segíthetnek optimalizálni webhelyedet és marketingkampányaidat (miközben a SEO-erőfeszítései alacsony költségűek maradnak).


Például a Search Console vagy az Analytics segítségével észreveheted, hogy sok látogatót kapsz egy olyan kulcsszóból, amelyre nem adsz megfelelő tartalmat. Írj egy erre a kulcsszóra optimalizált blogbejegyzést, és nézd meg, ahogy a forgalma és az elkötelezettségi szintje az egekbe szökik.

Rengeteg látogatót kapsz a Facebookról, de egyet sem a Twitterről? Talán ez annak a jele, hogy marketingtevékenységeidet a fő csatornádra kellene összpontosítanod.

ConvRyser

A ConvRyser egy olyan online marketing szoftver, ahol több online marketing eszközt is találsz a bevételed növelése és a konkurenciád megelőzése céljából.

Ezek közül az árelemzés egy kihagyhatatlan lehetőség azoknak, akik az Árukeresőn hirdetnek. Olyan értékes információkat ad, amikkel sokkal hatékonyabban tudsz megjelenni és leelőzni a versenytársakat. A te áraid lesznek a legjobbak és hozzád fog érkezni a legtöbb vásárló.

A ConvRyser felületén intelligens felugró ablakokat is beállíthatsz, amikkel a pop up ablakok összes előnyét kihasználhatod. Több vásárlót, magasabb kosárértéket és több hírlevél feliratkozót érhetsz el. Könnyen és gyorsan beállíthatod és alacsony költségből fenntarthatod. Néhány vásárló után már megtérült a befektetés.

A funkciók száma folyamatosan bővül, érdemes feliratkozni a hírlevélre és nyomon követni a legújabb fejlesztéseket.

Hírlevél szoftver

Számos hírlevél szoftver létezik. Egyelőre az a lényeg, hogy akármilyen is, de használj egyet. Mérlegeld az árak alapján azt, ami neked megfelelő. Amire az elején szükség lesz és még egy jó ideig, azt mindegyik tudja.

Miért fontos egy hírlevél szoftver? A hírlevél lista építése az egyik legfontosabb marketing feladat. Saját feliratkozóidnak azt küldesz, amit szeretnél és akkor amikor csak akarod. Természetesen ki kell tapasztalnod, hogy mi működik, de rajtad múlik és te szabályozod. Akkorára növeszted, amekkorára akarod és minél többen vanna rajta, annál hatékonyabb.

Tehát a hírlevél marketing eszözeit használd mindenképpen.

Canva


Minőségi fotókkal fenntarthatod az olvasók érdeklődését, motiváló idézetgrafikákat készíthetsz, színes grafikonokkal vizualizálhatod az összetett adatokat, és rendkívül vonzó infografikákat készíthetsz. Blogbejegyzésekhez készíthetsz borítóképet.

A Canva folyamatosan fejlődik, és folyamatosan újabb grafikai tervezőeszközöket és sablonokat kínál: közösségi média, infografikák, marketingplakátok, névjegykártyák, e-könyvek és bármi más, amire csak szükség lehet.

És a Canva ingyenes sablonjai (és a teljes freemium verzió) valóban hasznosak is!

Használd az oldalon már szereplő fotókat, töltsd fel és szerkeszd saját képeidet, vagy akár készíts vadonatújakat.

A legfontosabb, hogy nem kell semmilyen grafikai tervezési tapasztalattal rendelkezni ahhoz, hogy kiváló minőségű grafikákat készíthess. A Canva könnyen használható drag and drop funkcióival a fotószerkesztési lehetőségek, színpaletták, betűtípus-kombinációk, effektek és egyéni képméretek széles skálájával rendelkezik.

Képernyőmentések, hőtérkép készítő szoftver

A Hotjarhoz hasonló weboldal hőtérkép eszköz segítségével láthatod, hogy mit csinálnak az emberek a weboldalon: hova kattintanak, meddig görgetnek, mit néznek meg vagy hagynak figyelmen kívül.

A hőtérkép szoftver segít meglátni, hogy mit kell javítani. A hőtérképek színkódolt ábrázolást adnak a weboldal azon elemeiről, amelyekkel a legtöbb (forró) és a legkevesebb (hideg) interakció történik.

Ha látod, hogy az egyes oldalakon mire kattintanak, mit görgetnek vagy mit hagynak figyelmen kívül az emberek, akkor világosabb képet kapsz arról, hogy mit kell megváltoztatni, mit kell A/B tesztelésbe kezdeni, és mit kell javítani – így olyan élményt nyújthatsz a felhasználóknak, amilyet megérdemelnek.

Összegezve

Az online marketing tevékenység ma már elképzelhetetlen hatékony online marketing eszközök nélkül. Minden feladatnak van külön erre a célra használható szoftvere. Érdemes mindet megismerni, hogy a számunkra legjobbat találjuk meg.