Kulcsszó jelentése

A mondanivaló lényegét, tartalmát kulcsszavak segítségével tudjuk összefoglalni. Az internetes keresések során is ezek alapján találjuk meg a szükséges információt, ezért a kulcsszó a keresőoptimalizálásban is kiemelt jelentőséggel bír. A következőkben megismerheted a kulcsszó jelentését, működését és megjelenési felületeit.

Miért fontos a megfelelő kulcsszó?

A kulcsszó a keresőoptimalizálásban a leendő vásárló keresési tevékenysége és a keresőmotor találati listája szempontjából is fontos. Lássuk, hogy működik ez!

Így talál ránk a célközönség

Holnapunknak vagy blogunknak arra kell reagálnia, amire az átlagemberek rákeresnek. Ezért hiába tömjük tele oldalainkat szakszöveggel, ha az átlagember nem szakszavakat ír be a keresőmotorba. Megfelelő, közérthető kulcsszavak segítségével ránk találnak. Miután pedig ez megtörtént, könnyedén eligazodnak honlapunkon, ha termékeink nevében és leírásában is szerepelnek a kulcsszavak.

Így kerülhetünk előre a Google-ben

A kulcsszó nemcsak potenciális ügyfeleink szempontjából fontos. Ha a témához illő, megfelelő jelentésű kulcsszavakkal dolgozunk, a Google vagy más kereső relevánsabbnak fogja tekinteni oldalunkat. Így kerülhetünk előbbre az adott témához kapcsolódó keresési találatokban.

Kulcsszókutatás haszna

Mivel a fentiek alapján egyértelmű, hogy a megfelelő kulcsszavak cégünkhöz irányítják a vásárlókat, a keresőoptimalizálás alapjaként érdemes kulcsszókutatást végezni honlapunk indítása előtt. Ennek további előnye, hogy domain nevet is könnyebben választhatunk általa. Illetve egyben piackutató eszköz is, hiszen megmutatja, hogy milyen területek érdeklik az átlagembert egy adott témán belül. Így rögtön ötleteket is ad a honlap további tartalmaihoz.

Hol jelenik meg a kulcsszó?

Az általunk kiválasztott kulcsszavakat honlapunk több elemében is meg kell jelentetnünk a jobb eredmény érdekében. Így például jelentésüktől függően szerepelhetnek:

  • a honlap tartalmában
  • a honlap címében
  • a title-ben
  • a meta leírásban
  • a képek aláírásában
  • a bejegyzések címében, alcímében
  • a cikkek szövegében
  • a cikk meta leírásában

Érdemes egy-egy oldalt egy bizonyos kulcsszóra optimalizálni, de figyelembe venni a hozzá tartozó long tail kulcsszavakat is. Elsősorban egy kulcsszóra írjuk a cikket, de ha jól csináljuk, akkor több kulcsszóra is szerepelni fog, hiszen sok más kulcsszó is kapcsolódhat hozzá. Így előkelőbb helyen szerepelhet a keresési találatokban és több kattintás érkezhet a szövegre.

Összegzés:

A kulcsszó a virtuális világban kapocs a leendő ügyfelek és a céged között. A kulcsszókutatás segítségével találd meg a szükséges kulcsszavakat, és hozzájuk optimalizáld a honlapod! Így a keresők találataiban előbbre kerülsz, s az ügyfelek könnyen megtalálnak.