Van számos okom rá, hogy a WordPress-t ajánljam a honlapod elkészítéséhez. Ezekből kiemelnék néhány fontosat, ami segít eldönteni tényleg neked való-e. Nem azért mert rá akarlak beszélni, hanem mert így könnyebb lesz majd dönteni.

Az egyik legnagyobb előnye a könnyű kezelhetőség

A jó hír az, hogy ma, már ha új weblapra vágysz, nem kell órákat tölteni HTML kódokat bogarászva, míg a vágyott eredmény meg nem születik. E helyett használhatsz weboldalkészítésre létrehozott programokat, amelyek jelentősen leegyszerűsítik a dolgodat. Ezek közül is a legjobban kezelhető és emiatt a legnépszerűbbek egyike a WordPress. Sokféle mende-monda kering körülötte. Van számos támogatója és ellenzője is. Ha jól használod és odafigyelsz minden apró részletre, akkor te is a támogatói közé tartozol majd.
Mára már szinte bármilyen weboldal vagy webáruház létrehozható a segítségével. A lehetőségek szinte végtelenek.

Jó megoldás kezdőknek és haladóknak is

A WordPress weboldal készítés kezdeti lépései az erre szolgáló telepítőkészletből igen egyszerű és nem igényel sok időt. Ez után töltheted fel a tartalmaidat, hogy minden pontosan olyan legyen amilyennek megálmodtad. Jó megoldás lehet kezdőknek és haladóknak is. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki ezzel a tudással születik, de segédanyagokkal megtanulható.

A másik nagy előnye a könnyű kezelhetőség. Aki várt már heteket a webmesterre egyetlen megváltozott telefonszám kicserélése miatt az bizonyára tudja milyen értékes dolog, hogy ezt bármikor elvégezheted saját magad. Vitathatatlanul nagy előnye az is hogy a bejegyzéseidet is magad írhatod és szerkesztheted a segítségével. Az is meg tanulhatja kezelni, aki eddig meg sem próbálta az ilyesmit.

Keresőbarát felület

Sokak számára a keresőoptimalizálás nagyon titokzatos dolog, de ez ma már nem hagyható figyelmen kívül, hiszen ha nem foglalkozol vele, akkor olyan mintha a termékedet vagy a szolgáltatásodat egy egypincéből próbálnád népszerűsíteni, amelynek az ajtaján még tábla, sincs. A jó hír az, hogy a WordPress már alapból a keresőmotorok kedvében jár. számos bővítmény segíti a SEO munkát, amelyek jelentősen megkönnyítik a dolgodat. Ilyenek az All-inOne SEO Pack, és a Yoast SEO, amelyek megmondják neked mire kíváncsi a Google a weboldaladdal kapcsolatosan és még visszajelzést is kapsz a munkád minőségéről.

A WordPressel különböző szintű felhasználói szerepeket oszthatsz ki

Van, hogy egy cégen belül többen is dolgoznak a céges honlapon. Ez a WP-ben könnyen megoldható, különböző szintű különféle jogokra korlátozva a lehetséges tevékenységeket: adminisztrátor, szerkesztő, szerző, előfizető. Ez nagy előnnyel a jár a fő oldali tartalom biztonsága szempontjából.

Nagy mennyiségű WordPress sablonból választhatunk

Ezeknek a CMS rendszereknek hihetetlenül nagy előnye, hogy a hozzájuk tartozó sablon lecserélhető egy újabbra. A nyílt forráskódnak köszönhetően fejlesztők ezrei készítettek már különféle sablonokat az egyszerűtől a nagyon bonyolult dizájnokig. Egyik nagy előnyük hogy ezek között nagyon sok teljesen ingyenesen használható van.

A WordPress könnyen bővíthető

A végtelen sok sablonhoz végtelen sok, számú plugin is készült. Ezek a kis kódrészletek mindegyike különféle extra funkciókkal teszi még jobban használhatóvá az oldal működését. Például ha eddig egy egyszerű blogod volt webáruházzá varázsolhatod a megfelelő plugin segítségével. A kevesebb több elve itt is érvényes. A túl sok és feleslegesen telepített pluginokkal csak lelassítod az oldaladat.

Mobilra optimalizálás könnyűszerrel

Mobilra való optimalizálás nélkül jobb, ha nem kezdesz hozzá a weblapkészítéshez. A mobil-internetezés ma már szinte meghaladja az asztali gépekét. Ha ezt figyelmen kívül hagyod azzal jelentős számú potenciális látogatót, vagyis ügyfelet veszítesz el, vagyis átengeded őket a konkurenciának, akik gondoltak a mobilozókra. Szomorú hír a HTML-oldalt előnyben részesítőknek, hogy ezt megoldani a számukra bonyolult és drága mulatság, a jó hír viszont az, hogy bármikor van lehetőség WordPressre váltani. Használhatunk eleve olyan sablonokat, amelyek automatikusan változtatják a kijelzők paramétereit a legjobb felhasználói élmény érdekében. A másik lehetőség hogy bővítményt használsz a megoldáshoz.

A WP támogatása világméretű

Bármi kérdésed bukkan, fel a neten megtalálod a válaszokat akár telepítéssel akár futtatással kapcsolatos a kérdésed, de az oldalad működésének hatékonyságával kapcsolatosan is számos ötletet, sőt videós segítséget is találsz. Ha nincs időd kibogozni mindezt, akkor kérhetsz webmesteri segítséget is.

A WP oldalak frissítése is egyszerű

A blog frissen tartása garantálja az ügyfeleid, látogatóid érdeklődésének folyamatos fenntartását. A WordPress óriási előnye, hogy a posztjaidat akár hetekkel előre időzítheted és az általad megjelölt időpontban fognak megjelenni. Tehát amikor van rá időd akkor előre dolgozhatsz.

A WordPress ingyen van!

Alapvetően a WP ingyenes, mindenki számára használható, persze vannak fizetős sablonok és bővítmények is, de választhatod a spórolós megoldásokat. Ha hajlandó vagy időt beletenni a weboldalad fejlesztésébe, akkor igen gazdaságosan oldhatod meg az üzleted online megjelenését.

A WordPressnek nyilván korlátai is vannak, nem felel meg mindenféle igénynek. Vannak olyan kihívások, amelyek sokkal magasabb szintű fejlesztői környezetet igényelnek, mint amit a WP képes biztosítani. Ilyen például egy online nagykereskedelmi üzlet vagy a mostanában igen nagy népszerűségnek örvendő online tanfolyamok alapjául szolgáló oldalak. Mindettől függetlenül a WP nagyon sokunk számára gyors és egyszerű megoldást kínál egy profi weboldal készítéséhez és további kezeléséhez. Ne tétovázz, csak kezd el használni, és ha a WordPress weboldal készítés közben segítségre van, szükséged mindig találsz segítséget a neten vagy egy jó webmesternél.