+36 30 699 38 15

SEO tanácsadás- Egy sikeres együttműködés kezdete

Sokan tisztába vannak azzal, hogy a keresőoptimalizálás milyen hasznos tud lenni… Tudják, hogy mekkora növekedés érhető el vele. Mégis sokáig gondolkoznak azon, hogy kit bízzanak meg a honlapjuk vagy honlapjaik rendbetételével. A döntés nem könnyű, hisz nagy a választék, sokan foglalkoznak SEO-val.

Ha szeretnéd kihasználni a Google adta erőt, amivel a látogatókat feléd irányítja, de nem tudod, hogy ezt hogyan érheted el, akkor neked egy SEO tanácsadásra van szükséged.

Webshopod vagy blogod van? Terméket vagy szolgáltatást árulsz, online vagy offline is?
Biztos, hogy szükséged van újabb és újabb vásárlókra. Ha a tevékenységedhez szükséges kulcsszavak nagy részénél előre tudsz kerülni a keresőben, akkor az óriási versenyelőny a konkurenciádhoz képest. Ehhez érdemes kiválasztani a számodra megfelelő szakembert, aki egy rövid beszélgetés során felvázolja a szükséges lépéseket.

SEO tanácsadás SEO szakembertől

ferge-balazs-seo-eloadas-2

Ferge Balázs vagyok, SEO szakember. Az utóbbi évek alatt több száz SEO tanácsadást adtam. A legkülönfélébb rendszer alatt működő weboldalak, a legkülönfélébb tevékenységű cégek számára. A legfontosabb mindig az volt, hogy az alapvető hiányosságokat rendbe tegyük, utána pedig személyre szabott fejlesztéssel növeljük a weboldal látogatottságát.

A tanácsadás során arról is megállapodunk, hogy csak javaslatokra vagy a megvalósításra is szükség van. Az esetek nagy részében a megvalósítás is a mi feladatunk.

SEO tanácsadás menete

Ha valakit meg akarsz bízni, hogy tegye rendbe a honlapodat a google számára, a legjobb, ha egy seo tanácsadás alkalmával megbeszélitek, hogy…

 • Mi a tevékenységi köröd? Mivel foglalkozol?
 • Mik a céljaid a honlapoddal?
 • Mik azok a módosítások, amiket feltétlenül végre kell hajtani a honlapodon?
 • Mik azok a szempontok, amiket ezután a honlap szerkesztésénél, tartalom készítésénél figyelembe kell venni?
 • Mi az a közép- és hosszútávú stratégia, ami alapján a honlap optimalizálás történni fog?

Ha tudtok együtt dolgozni, reálisak azok a célok, amiket elvársz és reálisak azok az ígéretek, amiket ad neked, akkor meg tudtok állapodni.

Ideális esetben…

 • készíteni fog egy weboldal elemzést, aminek fontos része pl. a
  Seo tanácsadás
  kulcsszókutatás
 • az elemzés alapján tudni fogja, hogy mennyi munkát kell befektetni, ahhoz hogy a megbeszélt célokat elérjétek
 • a seo tanácsadó tisztában van azokkal a trendekkel, amik a következő évben és a közeljövőben befolyásolni fogják a keresőoptimalizálást és ezt figyelembe veszi a Te honlapod tekintetében
 • ha megbízod, utána kezdődik a honlap optimalizálás, ami nem egynapos munka, sokszor hónapokon keresztül kell foglalkozni a honlappal, hogy az eredmények elkezdjenek jönni
 • ne várjunk azonnali sikert, ez nem az a terület, ahol hirtelen meggazdagodást lehet ígérgetni

A SEO tanácsadás történhet Skypeon és személyesen is. Sokan jobban szeretik a személyes találkozót, mert konkrétabb képet kap a másikról, de valójában Skypeon is meg lehet beszélni mindent, amire szükség lehet. A későbbi együttműködés is megoldható bármilyen távolságról, nem szükséges hozzá a személyes kapcsolat.

Mit várhatsz a SEO tanácsadástól?

Természetes, ha az emberben felmerül a kérdés, hogy milyen eredményeket várhat el egy SEO tanácsadástól.

Ha ez a tanácsadás sikeres, akkor elkezdődhet a honlap optimalizálás. Ennek hatására…

 • jobb eredményeket érhetsz el a keresőben
 • több látogatód lesz
 • nagyobb bevételre tehetsz szert
 • megelőzöd a konkurenciát

Megbeszélhetitek, hogy mi az, amire szükséged van. Vannak, akik vállalnak SEO szövegírást, kifejezetten abban a témában, amivel te foglalkozol. Ezzel leveszi a válladról a terhet, hogy olyan tartalmat készíts, ami nem csak a célközönségednek, hanem Google-nek is megfelel. Ez egy külön szakma, bárki megtanulhatja, de neked kell eldöntened, hogy ezt megteszed-e vagy inkább kiszervezed.

Hogyan válassz SEO tanácsadót?

Legfontosabb szempontok

 • megbízhatóság
 • hitelesség
 • konkrét elképzelések, vagyis mi az, amivel javítani tud a honlap látogatottságán
 • ár-érték arány, vagyis mit ad és mennyit kér cserébe?

Összegezve:

Kerüld azokat, akik nagy ígéretekkel halmoznak el. A keresőoptimalizálás hosszabb folyamat, a belefektetett energia és idő hosszabb távon térül meg. A gyors megoldások jobb esetben nem működnek, rosszabb esetben büntetést vonnak maguk után.

Ha bármi kérdésed vagy észrevételed van a cikkel kapcsolatban, tedd fel nyugodtan. Minden vélemény számít! 🙂

A SEO a Cégedért főoldalán még sok hasznos információt találhatsz.

Kapcsolatfelvétel:

Ferge Balázs, SEO szakember

tulajdonos – Webflow Conception Kft.

+36 30 / 699 3815