A tárhely szerepe a keresőoptimalizálásban

A sebesség, amivel a weboldalad a látogatók számára betöltődik egy fontos szempont a Google számára a honlapod rangsorolása során. Amilyen furcsán hangozhat annyira igaz, hogy nem mindegy, hogy 300 ms (ezredmásodperc) vagy 400 ms (ezredmásodperc) alatt töltődik be a látogatók számára, ezért is van, hogy a megfelelő webtárhely  egy fontos szempont lett a keresőoptimalizálás folyamatában, amit semmiképpen sem szabad alábecsülni.

Mire figyelj oda a tárhely választásnál

  1. SSD vagy HDD

Érdemes utána nézni milyen módon tárolják a kiszemelt tárhely szolgáltatónál, a weboldalad fájljait, ha egy összetettebb oldalad van ami valamilyen cms-t használ akkor mindenképpen SSD merevlemezes tárhely szolgáltatót válassz a megfelelő gyorsaság érdekében, ha azonban egy statikus oldalad van ami nem használ adatbázist akkor lehetséges hogy számodra ez nem olyan fontos szempont, viszont napjainkban már elérhető áron kínálja a legtöbb tárhely szolgáltató ezt az opciót így nem érdemes spórolni vele.

  1. Mennyi weboldal fut egy szerveren?

Fontos, hogy ne legyen túlzsúfolva weboldalakkal egy szerver, mert ha van egy szerver, amin elhelyeznek 1000 weboldalt, akkor az ő forgalmuk kihathat ránk is negatívan ugyanis a webtárhelynél mindig osztozunk másokkal a szerveren.

  1. SSL Tanúsítvány

Napjainkban már elengedhetetlen a keresőoptimalizálás és a biztonság szempontjából is, hogy ne legyen weboldalunkon egy érvényes SSL tanúsítvány, mindenképpen olyan cégnél béreljünk webtárhelyet aki biztosítja ezt nekünk.

Ha szeretnéd leellenőrizni honlapod gyorsaságát akkor azt ITT megteheted.