A keresőoptimalizálás előnyei

A keresőoptimalizálás előnyei között van nagyon egyértelmű, sokak által ismert érvek. Tovább vannak olyan érvek, amik csak akkor válnak nyilvánvalóvá, ha az ember kicsit jobban belegondol, mit is jelent 1. helyen szerepelni egy-egy kulcsszóra?

Honnan jön a látogató?

2 módon terelhetsz látogatókat a honlapodra:

  • hirdetésekből
  • keresőkből

Először is nézzük a hirdetéseket. Hirdetni rengeteg helyen lehet. A legnépszerűbb a Facebook, illetve különböző közösségi média felületek, a Google Adwords. Illetve további online és offline hirdetési felületek. Tényleg hatékonynak bizonyulhatnak, hisz amíg hirdetünk, vagyis költjük a pénzt, addig érkezhetnek látogatók a honlapra.

Persze csak akkor, ha eltaláltuk a célközönségünknek megfelelő felületet. Vagyis a megfelelő helyen, megfelelő módon hirdetünk annak a célcsoportnak, akit el szeretnénk érni. Ez nem egyszerű, külön szakma, de meg lehet tanulni.
Szóval működhet, de csak amíg fizetünk! Ha abbahagyjuk a hirdetést, már nem érkezik több látogató.

A keresőoptimalizálás előnyei: Tereld a Google forgalmát a honlapodra!

A Google-t használók száma egy-egy kulcsszó esetében több tízezres, százezres nagyságrendű lehet. Ráadásul ez folyamatos forgalmat jelent, nem szűnik meg, mint a hirdetés esetében.forgalom növekedés
De nem csak egy-egy népszerűbb kulcsszóra kell koncentrálni.

Tipp: Egy témakörhöz több releváns, kisebb keresettségű kulcsszó is tartozik, amik összeadva szintén sok látogatót hozhatnak.

A keresőoptimalizálás előnyei nem merülnek ki abban, hogy több látogatód lesz! Ennél sokkal többről van szó!

A keresőoptimalizálás előnyei

  • több látogató a keresőből
  • nagyobb haszon
  • versenytársak megelőzése
  • folyamatos látogató szerzés… nincs a hirdetéseknek kiszolgáltatva
  • elismertség, presztizs a cégednek

A több látogatót nem kell magyarázni és az ebből fakadó nagyobb hasznot sem. De a versenytársak megelőzése és a presztizs, ami a Google találati helyén való kiemelkedő szereplésnek köszönhető, olyan dolog, amiről érdemes még beszélni.

A keresőoptimalizálás előnyei: A versenytársé vagy a Te céged növekedjen gyorsabban?

Sokan elfelejtik azt a nagyon egyszerű gondolatmenetet, miszerint, ha nem a te céged szerepel az első helyen, akkor a konkurenciáé fog!
Ez pedig azt jelenti, hogy a konkurencia fog gyorsabban növekedni, neki lesz több látogatója a keresőből és folyamatos bevételt fog neki hozni. Már csak ezért sem lehet megengedni, hogy ne a Te céged szerepeljen a Google-ben első helyen a fontosabb kulcsszavakra!

A keresőoptimalizálás előnyei: Presztizs veszteség vagy presztizs nyereség?

Ma már nem könnyű egy-egy kulcsszóra előre kerülni és meg is tartani ezt a helyezést. Ha a Te céged képes rá, akkor ez a látogatóknak egy plusz pozitív visszajelzést ad, hogy nem ma kezdted és értessz ahhoz, amivel foglalkozol. Ez segíti a bizalom kiépülését, így könnyebben vásárolnak vagy vesznek igénybe szolgáltatást tőled. Végülis ez a cél!

A bizalmat elérni tudjuk milyen nehéz. Pénzen nem megvehető és nagyon könnyen tönkre lehet tenni. A Google első hely egy óriási előnye, hogy segít kiépíteni a bizalmat a cégeddel kapcsolatban.

 

Ha érdekel, hogyan használhatod ki a keresőoptimalizálás előnyeit, vedd fel velem a kapcsolatot!

Használd ki az Ingyenes SEO tanácsadás lehetőségét! Keress bizalommal!

 

ingyenes seo tanácsadás