Linképítés 2017 – 5 tipp a sikeres linképítéshez

Aki érdeklődik a keresőoptimalizálás iránt, tudja, hogy mennyire fontos a linképítés. Az utóbbi években sokat változtak a linképítés szabályai, a Google mostmár minimum hátrébb sorolja, sőt bünteti azokat a honlapokat, amik néhány évvel ezelőtti stratégiát követnek. Ezért fontos figyelemmel kísérni és felkészülni a linképítés 2017- ben történő változásaira.
Mik a várható trendek linképítés terén? Hogyan tervezzem meg a linképítés stratégiámat 2017-ben?

Ebben segíthetnek a Linképítés szabályai, amik ismerete nélkül könnyen bele lehet szaladni egy büntetésbe.

5 tippet gyűjtöttem össze a sikeres linképítéshez 2017-ben.

Linképítés előzmények

Már történelemnek számít, (ha mondhatunk ilyet “SEO történelem”!) de 5-10 évvel ezelőtt könnyű volt linkeket építeni. Magyarországon elterjedtek a különböző linkgyűjtő oldalak, ahol nagy mennyiségben kerültek fel sokszor válogatás nélkül a linkek. Persze jöttek létre igényesebb oldalak, ahova nehezebb volt bekerülni és ezeknek még mindig van értéke, pl. a lap.hu oldalaknak.

A linkgyűjtő oldalakra felkerüléssel az ember nagyjából meg is oldotta a linképítést, bármilyen rossz minőségű oldala is volt.
A másik fekete kalapos módszer, amikor olyan oldalakra kerültek fel a linkek, amiknek az oldal tartalmához semmi köze. Ez néhány link esetében természetesen teljesen normális. De ha pl. a festészetről szóló honlapom linkje több tucat vagy több száz informatikával, horgászással, hímzéssel (és még sorolhatnánk…) kapcsolatos weboldalon jelenik meg, akkor az enyhén szólva problémás.

seo

Linképítés a jelenben

Ma már ezeknek az oldalaknak a google hadat üzent. Nem véletlenül indította el a Pingvin 4.0 algoritmust. A mesterséges linképítésnek mindenképpen véget vet. Mi számít mesterséges linképítésnek? Még nagyon új a Pingvin 4.0., egy kis időnek el kell telnie, hogy a tapasztalatokból kiderüljön. De a linkgyűjtő oldalaknak biztos, hogy leáldozott, mint ahogy a tucatjával- százával linkelő, a tartalomhoz nem releváns módon kapcsolódó oldalaknak is.

Ha érdekel a linképítés, de még az alapoknál tartassz, akkor hasznos lehet számodra “A linképítés hogyan működik?” cikk.

Linképítés 2017

1. tipp: Figyelj a honlapod felépítésére, kinézetére!

A weboldalad rendben van?
Először is feltétlenül fontos, hogy a weboldal alapvető beállításai rendben legyenek, mert egy linképítést eredménytelenné tehet, ha pl. az oldal title-je, meta része nem megfelelően van beállítva. De mondhatnánk, hogy feltérképezhető legyen az oldalad a google számára. Továbbá egy weboldal alapvető kinézete sem árt ha rendben van, vagyis egy minimális dizájn és formázás legyen rajta, áttekinthető és könnyen olvasható legyen.

2. tipp: Természetes linképítés!

Nem győzi a Google minden egyes alkalommal hangoztatni, hogy a legfontosabb a természetes linképítés! Mit is jelent ez? Mi a legfontosabb számára és számodra is, mint felhasználó? Az, hogy olyan linkek szülessenek, amik azért jönnek létre, mert az adott oldal valóban értékes az adott témában. Ezért szívesen linkelik sok helyen. Ennél természetesebb mód nem létezik. Persze ez idő és energia ráfordítás… Enélkül nem megy!

3. tipp: A tartalom a király!

2017-ben biztos, hogy folytatódni fog az a trend, hogy a google a hasznos tartalommal bíró honlapokat fogja előre sorolni. Mi számít hasznos tartalomnak? Ami a látogatóknak használható, érdekes információkat ad és nem mellékesen forgalmat generál.

Ha a látogatók szeretik, akkor a google is szeretni fogja, ami még több forgalmat generál.

Tehát tartalom, tartalom, tartalom! Ne féljünk megosztani másokkal a szakterületünkel kapcsolatos tudásunkat, legfrissebb információkat. Minél több és sokrétűbb a tartalom a honlapon, annál fontosabb lesz a google számára.

50-1-seo-modszer-hatterkep

4. tipp: Minőségi linkek szerzése

Linképítés 2017-ben? A minőségi linkek fogják biztosítani a sikeres linképítést. Ha a honlap tartalmilag rendben van, könnyebb lesz nagyobb értékkel bíró linkeket szerezni. Ugyanis ez az, ami a honlap optimalizálásához feltétlen szükséges. Minél értékesebb az oldal, amikhez tartozol, annál értékesebb leszel Te is. Óvakodj a gyenge minőségű, esetleg büntetés alatt lévő oldalakról jövő linkektől, mert azok viszont hátrányosak lehetnek számodra. Ne feledd, az aloldalaid között egymásra mutató linkeknek is jelentős szerepe van!

5. tipp: Legyél jóban a Pingvinnel!

Az első tapasztalatokból az látszik és valószínűsíthető, hogy jövőre folytatódik a korábban büntetés alatt lévő oldalak felszabadulása. Abban az esetben, ha az oldalt rendbe tették egy korábbi büntetésből tanulva, akkor az új Pingvin algoritmus ezeket felszabadíthatja a büntetés alól.
A másik fontos terület a mesterséges linkhálózattal rendelkező oldalak. Sok ügynökség foglalkozik azzal, hogy az ügyfelei honlapján teszi ki más ügyfelei linkjeit. Folyamatosan figyelni kell, hisz vannak oldalak, amik felszabadulnak a büntetés alól és vannak linkek, amik elértéktelenednek. Már most megfigyelhetőek néhány helyezéses le- illetve felfelé elmozdulások. Ez jövőre folytatódni fog.

Ha a linképítés 2017 -ben folytatódó trendjeiről vagy bármilyen keresőoptimalizálással kapcsolatos témával kapcsolatban lenne hozzászólásod, ötleted, akkor oszd meg velem!

(tudj meg többet a cikk szerzőjéről…)